Bondinos Kennel

Senaste inläggen

Av Bondinos Kennel - 30 juli 2013 21:48

BPH - beteende- och personlighetsbeskrivning hund är det nya mentaltestet. Du har chansen att göra detta på din hund den 13 oktober i Nykvarn. Testet försigår på ett inhägnat område och innehåller moment som ni känner igen från MH men också nya moment som svåra underlag och godissök. Jättespännande att jämföra med MH-resultaten.


Också intressant inför ev framtida avel - som ni vet har vi flera allergihundar i kullen och jag har därför varit tveksam att gå vidare. Det har känts ledsamt eftersom kullen är så bra mentalt, gått bra på utställning, har bra röntgenresultat och i övrigt har varit friska.  Nu har man i Uppsala identifierat "atopigenen" hos hund och det innebär att vi kan överväga att avla på friska hundar som inte bär denna gen.


Britt-Marie och jag har bokat plats för er alla men om ni inte har möjlighet tar vi in reserver. Hoppas att ni är intresserade - läs mer på skk.se och hör gärna av er.


Sommarhälsningar Annika


ANNONS
Av Bondinos Kennel - 23 juli 2013 17:03

Nu har Annika och jag äntligen kunnat prata ihop oss efter lite hinder av bland annat en "badad" telefon...! Vårt förslag är att vi sprider ut dagarna över 2,5 vecka så kanske alla som vill kan vara med vid några tillfällen.Vi startar med att ses vecka 31, torsdagen den 1 augusti kl. 18 vid Gubbängsfältet (intill Söderledskyrkan där vi tränat med bla. Linda tidigare). Jag tar med lite rallyskyltar och försöker leda oss i lite träning.

Därefter fortsätter vi att träffas söndag, tisdag och torsdag med varierande tema. Om du vill hålla i något av tillfällena och har en idé om vad vi gör så hör av dig!


Starttiden är kl. 18 varje gång och detta är planen för när och var vi ses:

Tors. 1/8 Gubbängsfältet

Sönd. 4/8 Gubbängsfältet

Tisd. 6/8 Gubbängsfältet

Tors. 8/8 Vidja (Annikas gräsplan)

Sönd. 11/8 Vidja

Tisd. 13/8 Vidja

Tors. 15/8 Vidja

Sönd. 18/8 Vidja (Förslagsvis avslutning med "knytis"?)


Hoppas så många som möjligt kan komma, det vore roligt att ses igen!


Hälsar Annika och jag // Anna

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 30 juni 2013 18:25

Hej på er!

Här kommer en sommarhälsning från oss. Vi hoppas ni alla har det bra och njuter av lite ledighet.

Jag ska också skicka en hälsning till er alla från Lena. Jag och Zana hade en toppenkväll med henne då jag kände att vi behövde lite extra träning kring en del saker. Det är så skönt att ha någon som Lena att vända sig när man behver lite stöd som hundägare!

I vilket fall så lovade jag att hälsa till er alla.


Jag undrar hur er sommar ser ut och om det finns något intresse av att dra ihop oss för en "Bondinosvecka"? Jag vet att du har fullt upp Annika men vi kanske kan hjälpas åt och bidra med något, så att vi kan ses?

Jag har ju gått en kurs i Rally - nivå avancerad och lite mästare. Vi är nu med i Apollogruppen och tycker det är toppen! Kanske kan jag bidra med ett tillfälle kring rallylydnad om ni är intresserade? Jag missade ju tillfället då du gick igenom massage med oss Angelika, så om du kan tänka dig att vara med vid ett tillfälle skulle jag vara superglad.


För min del skulle vecka 31 vara toppen i andra hand vecka 32, men jag har en konfirmation till helgen och ska väl hinna förbereda lite inför det...! Jag jobbar i och för sig men em och kvällar funkar bra.

Vad säger ni? Finns intresse för några tillfällen?


Ha det gott och njut av sommaren!

 

Av Bondinos Kennel - 11 maj 2013 19:34

Idag tävlade vi i Visättra och hade en mycket bra dag!

Zana kom på delad tredje plats med 93 poäng och fick därmed sin trdeje godkända tävling i fortsättningsklass och kan nu titulera sig SEVCH RLN NF Bondinos Nkosazana!  

Jag hoppades att vi skulle få en godkänd runda men när vi dessutom fick komma på pallplats så var lyckan fullkomlig!

Det passar perfekt eftersom jag anmält oss till en kurs i avancerad nivå som startar imorgon!


I torsdags hade vi som jag berättade tidigare en husdjursgudstjänst i gröngräset. Det gick jättebra och Zana var så duktig. Efter gudstjänsten visade vi rallylydnad och lät de som ville pröva. Det var populärt!
Kanske var en bra träning inför dagens tävling?!

Se så fin hon är med sin rosett idag!


Här är bilden på alla pristagarna i fortsättningsklass vid dagens tävling.


      


Av Bondinos Kennel - 7 maj 2013 22:36

På torsdag kommer Zana och Leo vara med mig på jobbet och bidra på flera olika sätt! Vi har en friluftsgudstjänst i gräset utanför Brännkyrka kyrka med mattar, hussar och husdjur!  För mig är det första gången men det är en årligt återkommande gudstjänst som tydligen är mycket populär! Vi hoppas naturligtvis på fint väder och jag ser fram emot att ta med mina hundar.

Det blir musik av Södertörns brass, välsignelse av både fyrbenta och tvåbenta och sedan kaffe, saft, bullar och hundgodis...! Jag har lovat att visa rallylydnad med Zana och det kommer att finnas en bana för den som vill pröva. Jag har till och med fått köpa in rallyskyltar till församlingen!   Bara att hoppas på en bra dag för tösen när vi nu ska göra oss till..! Förväntan bland mina kollegor är hög.   

Om ni inte har något annat för er så är ni varmt välkomna kl. 14.00 torsdag 9/5, Götalandsvägen 189-193, Älvsjö.


Jag ska försöka ta något foto och berätta hur det går!

// Anna

Av Bondinos Kennel - 11 april 2013 22:23


Det är mamma Izza i halspand och dubbla koppel, syster Luna i sele och rullkoppel, Winston längre fram och hans mini kompis.  Allt va så fridfullt tills cirka 30 sekunder efter att jag sluta filma..... då stod ett vildsvin bakom krönet och vips så var jag 2 vovvar fattigare     Jag skrek så Izza och Luna undra om jag var tokig  Izza och Luna beskådade hur jag hoppa upp och ner av ilska. Men vad gör man inte för att stoppa "idioterna" Rosso o Winston....De stanna ju i allafall av vrålet och vände snabb.    Men tanken på idioter byttes snabbt till "mina duktiga lydiga sötnosar"   och alla fick godis:)  Winston hade fått busa med Issa och Luna, men bara en i taget av dem, så alla vovvar var så nöjda:)  Jag hade inte velat se tre ridgeback och en mini hund springa efter vildsvin.....Jag lovade ju Pernilla att komma tillbaka med hennes hundar efter promenaden.....

Av Bondinos Kennel - 7 april 2013 21:37

Här går det lätt, tur att lillhusse inte trilla på mig denna gång...Jag drog i en timme denna dag:)


   Måste skynda mig lite, Det såg ut som lillhusse trillade och gav minihunden gooodis. Tusan, jag släpar ju på hans vattenflaska. Men jag e lite trötter:)
  

Lätt att dra här när det e uppkört:) mina 15 kg i pulkan.
 

Tungt, vad man sjunker. Skönt att matte inte lagt 32 kg i pulkan denna gång.....Men jag kämpar vidare för jag gillar detta! Och så stark jag blir:)
  

Av Bondinos Kennel - 3 april 2013 07:51

Ett stort stort tack till Carin (och Leia) för gårdagens födelsedagskalas! Vilken härlig tårta som smakade sommar och helt oöverträffade hundsnittar hälsar Oberon och Strimma. Kul att se alla fina hundar som nu börjar bli vuxna och har landat så bra. Men vi saknade verkligen Echo. Särskilt fint var det därför att du Angelica kom och var med. Annika

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se