Bondinos Kennel

Senaste inläggen

Av Bondinos Kennel - 14 oktober 2012 10:06

Härligt höstväder och det var skönt eftersom vi, Britt-Marie, Rosso, Winston, Annika och Oberon,  tillbringade hela dagen vid agiltybanan. Men det var det värt!


Rosso gjorde 2 starter och tog två uppflyttningspinnar! Winston kom 4 i Agilityklassen och tog pinne även han. I hoppklassen gick han eg ännu bättre men matte kom på efterkälken så ett hinder blev från fel håll.


Obbe har varit i det närmaste onåbar i ett antal starter och bara stjärnögt funderat över de söta löptikarna som numera får starta på tävlingen. Men nu gick det mycket bättre, i agility stannade jag honom på alla kontaktfält och tog det riktigt lugnt - en hårfin vägran med huvudet på fel sida om ingången men sedan knixade han ihop sig och kom in i tunneln. Blev 6 av de 42 hundarna men ingen pinne förstås. I hoppklassen gasade vi lite och han nollade loppet och tog pinne och fjärdeplacering.


Oberon och Winston har lite olika problem på tävlingsplatser men igår uppförde sig båda föredömligt så dom börjar nog mogna nu våra påskvalpar hoppas i alla fall Annika och Britt-Marie   

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 24 september 2012 10:38

Jag hade omformatteringen på min dator tappat bort inloggningsuppgifterna så därför har det dröjt med bilder. Här kommer det ett gäng i alla fall. Ni som fotat/filmat - det vore jätteroligt ifall ni lade upp era foton/filmer! 

                                           

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 19 september 2012 17:32


 

Winston tävlade en agility klass 2 bana och en hoppklass 2 bana förra veckan och blev då Klubbmästare i agility hund Lage på Nykvarns Kennelklubb. Banorna var ju lite väl svåra, men vi hade turen på vår sida och Winston han var på G.

Som om detta inte vore nog...Näähä Sixton den vackra filbunken han tog det lugnt runt banorna han, och genom sin precision och noggranhet på hinder, om än långsamt... ha ha så fixade han till sig en ANDRA placering efter Winston:) Vi gillar då andra diskar sig....;)

Rosso kom på tredjeplats i Small hundar,  han gjorde fina lopp. Men de andra var så rutinerade klass 3 hundar och gick felfritt. Det bara ven i gräset, då de tog sig runt de kluriga banorna.

På Lördag bär det av till Kumla. Där ska Winston tävla 3 klasser agility. Två agility och en hopp. Rosso 4 klasser, 2 agility och 2 hopp. Sixton han stannar hemma.

Av Bondinos Kennel - 13 september 2012 07:39

     Om intresse finns kör vi igång agilityträning i grupp söndagar förslagsvis kl 16 i Vidja (SSBKs plan avstängd för att gräset tagit så mycket stryk).


Först måste dock vår plan slås så jag föreslår att vi nu på söndag samlas kl 15 för att fixa till planen - det bör gå på mindre än en timme om vi är några stycken. Låt mig veta om du är intresserad och om du kan vara med på söndag och kanske tom ha med en trimmer eller en gräsklippare (vi har förstås också en).


Annika

Av Bondinos Kennel - 10 september 2012 07:16

I lördags var det så äntligen dags att få se slutresultatet av många års planering. Izza kom in i min avelsplanering eftersom hennes mamma var halsyster till min Chummy - en helt outstanding RR mentalt men tyvärr med gravt armbågsfel (från pappans sida, Izza har en annan pappa).


Och jag fick åka hem glad och nöjd - en riktigt jämn kull med sociala, lekfulla, livliga, nyfikna hundar med bra avreaktioner och samtliga var skottfasta - härligt!! Skärpa och försvar fanns i varierande grad hos de flesta men inte till övermått och bara i relevanta situationer så det var helt Ok på den fronten. Modet varierade men utan att ha sammanställt resultatet tror jag att kullen ligger över rassnittet även här.


Vi får tacka Izza och Chicko för bra gener men också er alla valpköpare för att ni förvaltat era hundar så väl!


Detta var en perfekt dag för en MH, bara Leia fick några regndroppar lite olyckligt i spökmomentet och en riktig åskknall (fast ljudet berörde henne inte alls). Banan var en av de mest genomtänkta jag sett och stort tack också till alla funktionärer som agerade proffsigt och gjorde att dagen flöt på och att vi hamnade före tidsschemat trots att jag bara räknat 50 minuter per hund. Pernilla och andra tog bilder som jag hoppas vi får se här på bloggen och kanske också¨på hemsidan.

Annika 

Av Bondinos Kennel - 30 augusti 2012 12:20

Välkomna på påskkullens MH den 8 september i Östervåla.


Tillägg 5 september: Kostnad 600 kr/hund, kenneln sponsrar 300, resten betalas till Annika på plats. Använd gärna vanligt halsband vid testen, inga stryplänkar. Halvstryp möjligt om du kan koppla som icke-stryp i vissa moment (tävlingsledaren säger till). Kom ihåg att detta inte är ett uppförandeprov utan kom in på banan med en glad och förväntansfull hund, lite bus gör inget. Mobiler på tyst. Måste du nå mig under dagen så skicka sms.


Tillägg 4 sept:  OBS att nedanstående starttider är tidigast möjliga tid och kan komma att förskjutas om någon hund behöver extra tid på banan så räkna med minst 1 timmes marginal om du planerar något efter testen. Quintus startar ej, har tyvärr Erlichia!


Vägbeskrivning till Östervåla:

Lättast just nu är att svänga av E4 i Uppsala, avfarten mot Strängnäs.

Sväng av mot Gysinge väg 272Kör till Östervåla, ca 55 km.

Vid kyrkan i Östervåla svänger du mot MånkarboKör igenom Östervåla och sväng vänster mot Kartan/Söderfors.

Efter ca 800 meter sväng höger mot Ettingbo/Söderfors, grusväg.

Kör ca 1100 meter så bor vi på vänster sida.

Det står en liten skylt med MH vid infarten till gården.

Infarten är ca 50 meter före Nyåker skylten.

Adress är: Nyåker 125 Östervåla


Startordning

Winston 08.00

Oberon 08.50

Echo 09.40


Fmkaffe 10.30-10.45


Doris 10.45

Luna 11.35


Lunch 12.25-13.15


Zana 13.15

Maya 14.05

Leia 14.55

Quintus 15.45


Quintus är halt och kommer sannolikt inte att starta - vi avvaktar utvecklingen närmsta dagarna.


Vid behov av byte – kontakta varandra och informera mig när ni är överens.


Alla rekommenderas ta med egen matsäck – det finns ett partytält där vi kan samlas för lunch. Jag tar med matsäck till funktionärerna.


Se till att din hund är rastad innan du ska in på banan. Dagen innan testet bör vara en normal eller lite lugnare dag – några jätteupplevelser som gör att ni anländer med en trött hund är lite onödigt. Dessutom vill vi ju inte att någon hund ska skada sig i sista minuten.


Vi har flera på kö för att delta så om du får förhinder, ring mig omgående 073 966 00 48.


Hundarna ska alltså göra MH (mentalbeskrivning) som är det gamla beprövade sättet att utvärdera en hunds beteendemönster i vissa givna situationer. För närvarande testas också en ny beskrivningsform, BPH, som du som är intresserad kan välja att göra lite senare. Läs gärna mer om MH på brukshundklubbens hemsida sbk.nu och gå in på Mentalitet till vä på startsidan. Du är förstås välkommen att ringa om du har ytterligare frågor.Publik är välkommen och du får gärna titta på kullsyskonens äventyr på banan.


Hjärtligt välkomna, Annika

Av Bondinos Kennel - 26 augusti 2012 16:57

Idag var det dags för mig och Maya att tävla i två nybörjarklasser på Stockholm södra. Det småregnade lite innan vi åkte hemifrån men vi var ute och traskade runt utan att Maya verkade bry sig nämvärt. Precis innan vi skulle in på planen var det till och med sol och riktigt varmt så jag tog av mig regnbyxorna. Allt var frid och fröjd tills dess att vi klev innanför plastbandet och himlen öppnade sig. Mayas humör sjönk omedelbart och mina glada käcka tillrop gjorde ingen skillnad.


Jag gruvade mig lite inför momentet "sitt stå" som vi inte alls har övat tillräckligt på men det gjorde hon jättebra så jag är väldigt nöjd över det. Men någonstans efter slalomet gav Maya upp helt och såg ut som en riktigt ledsen Ridgeback som har blivit straffad med att vara ute i regnet. Hon tittade på domaren som stod under sitt paraply och ville inte alls samarbeta. Sen fick jag "onödiga" 10p avdrag för att jag inte visste att man måste säga till domaren när man gör omtag, dyrköpt läxa men nu vet jag det. Summan blev 66p som jag är väldigt nöjd över under omständigheterna.


Det fortsatte att ösa samt ett rejält åskoväder som gjorde att tävlingarna blev försenade... så först vid 15-tiden var det dags att gå in på planen igen. Strax innan det var vår tur att gå in på omgång nr. 2 så började Maya bete sig lite märkligt och ville inte sitta vid sidan vilket jag vet att hon kan. Inne på planen var hon helt ofokuserad så jag valde att bryta efter 3:e skylten.  Så kan det gå men jag är nöjd med dagen som var lärorik om än låååång.


/Felicia


 

Av Bondinos Kennel - 25 augusti 2012 17:51

Jag och Zana var idag och tävlade i fortsättningsklass rallylydnad och kom hem med ett stort leende! Fjärde plats och 94 poäng är vi mycket nöjda med! Det har ju varit en seg sommar för att få ihop den sista godkända rundan i nybörjarklass men för två veckor sedan fick vi 92 poäng och fick äntligen flytta upp. Så jag anmälde oss till fortsättning mest för att träna och hade inga förhoppningar på poängen. Därför var jag sååå nöjd med dagens fjärdeplats! Tack Annika som hjälpte mig in på tävlingsbanan, vi var reserv och höll på att få åka hem utan att tävla.

Bara att välja ut lite nya tävlingar att ge sig på nu!

// Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se