Bondinos Kennel

Senaste inläggen

Av Bondinos Kennel - 15 augusti 2012 07:47

Imorse hittade jag ett sorgligt mail från igår kväll.


Maisha fick sluta sina dagar i måndags på Djurakuten. Hon hade varit hängig en enstaka dag vid flera tillfällen i sommar och man misstänkte Borelia. Tyvärr visade ultraljud en tumör i levern med blod i buken. Då finns inte mycket att göra och efter att Maishas matte Josefina kontaktats i New York fick hon somna in.


Maisha var den sötaste av valpar och charmade alla redan i valplådan. Med det vackra huvudet behöver man ingen ridge och många var intresserade av att få just henne. Hon var också mer social än flera av sina syskon, något som säkert också stärktes av att hon fick följa med matte "överallt".


Maisha fick bara bli 7 år. Dessa linjer brukar ju bli betydligt äldre, de flesta 11-12 år och någon enstaka har faktiskt blivit 15! Jag känner inte heller till att några nära släktingar har haft levercancer. Kullen har varit tämligen frisk, Vito har hypothyreos, Hugo har en allergi mot kvalster och dun och Strimma blev mögelallergiker när vi fick en vattenskada men tack o lov är allergierna lindriga och ingen av hundarna medicineras. Fysiskt är alla i full gång och Strimma vann Agklass 2 i Södetälje i helgen så här syns inga ålderstecken.


Vi får hoppas att syskonen har många goda år framför sig och känner med Maishas familj som så oväntat förlorat sin fina hund.  Jag har fått några fina kort av Maisha från Bengt och nedan finner du tre av dem samt ett kort på Mitzi med V-kullen. Maisha liknar verkligen sin mamma. Annika


       


    

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 6 augusti 2012 10:28

I sommar har Oberon och jag faktiskt varit på utställning. Först gick det jättebra - excellent med CK båda på Årsta och i Alfta. På Årsta blev han tom fjärde bästa hane och slog därmed flera championhanar. Sedan åkte vi till Köping. Där hade domaren en helt annan uppfattning - mycket var bra i kritiken men han åkte ut med ett gult band pga bristande könskaraktär.


Fina Luna däremot fick excellent som vanligt. Det är en styrka med en hund som går bra för "alla" domare. Echo visade sig jättefint och låg enl domaren precis på gränsen till excellent men landade slutligen på ett blått band. Nästa utställning för Oberon (och Luna och Echo tror jag och kanske någon mer) är i Eskilstuna.


Nu är vi på väg tillbaka till Stockholm efter en vecka i Värmland. Här skulle vi hårdträna spår men sedan så lyfte jag en tvättmaskin och det borde jag inte ha gjort.


Nåja lite spår har det ändå blivit med mycket hjälp av Berndt och stundtals med stödkäpp i skogen. Obbe har lärt sig ta spårpinnar på bara tre spår, något som jag förstås borde lärt honom för länge sedan. Winston och Obbe siktar på appellspåret i höst - kanske några fler vill vara med??

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 22 juli 2012 19:17


 

Förra helgen kunde vi äntligen hämta hem Maya  som har bott hos Johans pappa i tre veckor. Vilken tur vi har som har en sådan snäll pappa/svärfar!


Vi var först lite osäkra på om vi skulle kunna hämta hem henne eftersom Hugo först verkade väldigt intresserad, men efter en dusch och en utvärderings promenad så bestämde vi oss för att chansa. När vi väl kom hem var det lite som att gå två år bak i tiden då vi plockade hem en liten valp och visade den för Hugo. Han var ju inte överdrivet förtjust då och kunde knappt passera vad han nog tyckte var ”det lilla kräket”  på två veckor.  Johan lyckades filma denna lilla snutt som visar ett liknande beteende (han tycks också ha en överdriven respekt för våra skor).


Det gick dock lite fortare den här gången och redan efter ett par dagar var allt som vanligt. Skönt att samla hela familjen även om det plötsligt blev trångt i sängen igen.


Nu håller vi på och behandlar lite allergisymptom som har uppkommit under de här tre veckorna så det blir ingen tävling för oss på söndag, men vi tar nya tag till den 26 augusti. Är det någon annan som ska tävla rally då?


Sen ser vi mycket fram emot MH:t i september. Ska bli jätteroligt att se alla hundarna! 

Hoppas att alla har det bra och har en skön sommar!


/Felicia


Av Bondinos Kennel - 9 juli 2012 08:54

Som ni säkert märkt har vi inget planerat sommarläger i år - detta ffg sedan jag startade kenneln. Alla som är träningssugna är istället välkomna att höra av sig. Jag är mycket hemma i sommar och håller förstås igång Strimma och Oberon med lydnad, agility, rally och spår. Lite rapport finns också i planeringen.   


Igår var vi i Alfta ooch Oberon fick ånyo Excellent och CK men tyvärr var det en hund före som knep certet. Roligt att han uppskattas av flera domare.  Nu är ju alla 7 valparna som är "korrekta" utställda och alla har fått Excellent och 4 eller är det tom 5 har fått CK - det är ett väldigt bra resultat och en synnerligen jämn kull.


Tyvärr missar jag dock Specialen i år pga kongressresa men hundarna är hemma och vaktar huset ( och Björn är snäll och vaktar hundarna när Berndt arbetar så dom slipper hundpensionat även denna gång). Någon mer utställning ska vi nog hinna med i sommar och Köping och Ransäter står på programmet, sedan kanske Eskilstuna - hoppas vi ses även vid utställningsringen!


Annika

PS

Av Bondinos Kennel - 5 juli 2012 09:49

Om ni tävlar era hundar i lydnad, agility, viltspår eller bruks (utställningsresultaten uppdateras automatiskt) så skicka in resultaten till SRRS hemsida där de har listor på olika tävlingsresultat i resp tävlingsgrenar. Listorna hittar ni här http://www.srrs.org/index.php?pageId=59


Tyvärr så finns inte rallylydnad med, vilket är jättesynd då det har blivit väldigt populärt att tävla med sin RR i just det. Men det är väl på gång hoppas vi.


(notera även att Izza nu äntligen grattas för sin CVtitel på hemsidans förstasida samt i CVlistan;) ) 


/Pernilla

Av Bondinos Kennel - 29 juni 2012 08:48

Som flera av er vet så opererade jag mig i förra veckan (eller jag och jag det var ju en kirurg som gjorde grovarbetet kan man säga) och mina hundar är nu nere i småland hos min bror tills jag känner att jag kan hantera ca 70kg hund i koppel vilket jag tror infaller på måndag då jag planerar att hämta hem dem, längtar faktiskt så förbannat efter dem. Vilket jag inte trodde att jag skulle göra den morgonen då de liftade med mamma ner. Den morgonens promenad hade verkligen lyckats göra mig så jäkla förbannad på en viss liten dam som råkar besitta världens jakt- och kamplust. Ja jag menar den väna sockerbiten Luna.  


Promenaden började med att hon nästan drog omkull mig för att hon hittade en katt i diket. Ett snårigt dike. Kopplet slets ur min hand, inte så kul med tanke på att det var längs en trafikerad väg. Som tur var så var katten kaxig och satt still. Vågar inte ens tänka tanken vad som hänt ifall den stuckit iväg.... Nåväl. Katten satt kvar och Luna såg sin chans att äntligen få döda (eller jag menar ju "fånga")  en av de där retsamma jäklarna. Men katten gav igen ordentligt. I det läget kan man tro att Luna skulle backa och förstå att katter inte betraktar sig själva som en ridgebacklunch. Icke då. Luna fortsätter försöka "fånga" katten, men vid det här laget har jag lyckats komma ner i diket och får tag i hundrackarn. Tar ett ordentligt tag i henne så att hon ska lugna sig. Men när Luna är i "jaktläge" så reagerar hon inte på omgivningen öht. Inser att det inte hjälper så vi beger oss iväg igen, och hela promenaden spanar den väna sockerbiten i dikena efter katter att "fånga"...


Till slut får hon napp, men den här gången är det en orm. Men jag tror att jag lyckades skrämma Luna då eftersom jag hoppade och tjöt högt av rädsla så Luna backade undan och skällde för säkerhetsskull lite på ormen när den ringlade iväg...  


Så ja, det var rätt skönt när de åkte iväg senare den dagen. Men nu räknar jag ner timmarna tills jag får återse dem och känner mig riktigt peppad att tävla dem igen. Eller ja, att Angelica tävlar dem igen ;) Luna, Obbe och Echo ska ställas ut i Köping den 22 juli. Izza och Echo ska tävla i rally helgen efter det i norrtälje samtidigt som Obbe ska ställas i Ransäter och sen väntar Eskilstuna den 19 augusti (utställning) för Echo, Luna och Zana. Det är det som är inbokat hittills. Det vore jättekul om vi blir flera som ställer ut (eller kör rally etc) tillsammans. Hur har ni planerat sommaren?


Och ni vet väl att världens finaste Obbe blev 4e bästa hane på Årsta utställningen? Och att Echo kom tvåa i jaktklassen (efter Obbe) med Excellent och CK och att Leia i sin debut fick Excellent? Med lite mer ringträning så kan det nog lura ett CK bakom hörnet för Leia oxå. Vilket fint gäng vi har, eller hur?   


/Pernilla

Av Bondinos Kennel - 17 juni 2012 15:01

Som några kanske vet har jag varit lite tveksam till om Maya löper eller inte. Hugo har ju hela tiden varit säker på sin sak, sen en vecka tillbaka, men jag har inte sett något tecken på blod eller svullnad.


Idag när jag kom hem efter att ha stått i ösregnet på Årsta så upptäckte jag bloddroppar, så nu är det bekräftat: Hon löper!


Tog bara c:a 2 år längre än för alla andra i kullen  


/Felicia


Ps. Nu var det inte så länge sen vi sågs, men grattis till fina placeringar på utställningen! 

Av Bondinos Kennel - 5 juni 2012 23:29

Igår fick Zana och Quintus springa av sig lite på årets Ridgeback race i Åkersberga. SRRS Stockholm hade hyrt Åkers kanals greyhound park för en tävlingskväll med glimten i ögat.


Tyvärr var ju inte Izza med men hennes rekordtid på 6.56 är oslaget även denna gång    Vinnaren hade 6,6 i år. Zana och Quintus gjorde vad de kunde för att visa vem deras mamma är men det räckte inte helt. De sprang som bäst på 7 sekunder jämnt. Lika snabba båda två!

Det märktes att de uppskattade denna aktivitet! Vissa hundar var rädda för "haren" eller valde att springa och leka istället, men inte dessa två. De for iväg och hade nog gärna jagat en stund till om de fått!

  

Men trötta och nöjda for vi hemåt och det blir nog fler lopp!

// Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se