Bondinos Kennel

Senaste inläggen

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 8 april 2012 14:36

Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag skrev lite här och tycker att det är dags   .

Jag var i fredags på en rallytävling med Zana och lyckades trots kyla, snö och lera få upp modet och glädjen på både mig och Zana! Det blev en delad 15:onde plats med 70 poäng, vilket jag känner mig mycket nöjd med! Detta trots att jag missade 10 poäng på att gå åt fel håll i "360 graders snurren" !!! Idiotiskt av mig men Zana följde fint efter matte..    


Nu är jag "taggad" på att tävla vidare i vår och har tittat lite i tävlingskalendern. Det vore roligt om vi blir fler så jag tänkte höra hur ni andra funderar. Både gällande rallylydnad och utställning.

Jag har tänkt att anmäla mig till en rallytävling den 12 maj, Apollogruppen Huddinge och kanske den 26 maj hos Norsborgs kennelklubb. De i april har jag redan missat anmälningstiden för.

Varför jag tvekar kring Norsborg är pga. utställningarna som är den helgen. Den 26 maj i Vallentuna och den 27 maj Österbybruk. Ska ni på någon av dessa? Jag känner mig inte så "utställningsklar" men övning ger ju färdighet..., så jag gör som ni, hur gör ni?   


Hoppas ni har en skön påsk med alla påskvalpar och vänner!

// Anna

ANNONS
Av Bondinos Kennel - 4 april 2012 18:36

Vi kommer att ordna MH den andra helgen i september. Om det blir lö eller söndag beror på vilken dag vi får tag i bedömare men också, om bedömaren kan såväl lö som sö, era preferenser. Vi kommer att hålla på hela dagen och man räknar ca 45 minuter per hund. Normalt gäller max 8 hundar per dag men vid kullMH kan man med arrangörens tillstånd gå upp till 10.


Jag ber er alltså reservera dessa dagar i almanackan. Det är ju roligt att se många av syskonen så jag hoppas och antar att många av er kommer att stanna under dagen och vi kommer att ordna lokal med fika och lunch.


Östervåla ligger ca 5 mil norr om Uppsala så det blir en bit att resa men ska vara en bra bana och flera RR upfödare har anlitat denna arrangör för sina MH i år. Tack Angelica för tipset.

Annnika

Av Bondinos Kennel - 1 april 2012 17:14

Typiskt att jag skulle missa kalaset igår, hade varit så roligt att träffa alla "valpar" igen. Trots att de nu räknas som vuxna (??!! hmm.. nåja) så är de alltid "valparna" för mig.

Tänkte bjuda på en bild som togs för exakt två år sen. Vem kunde ana vilka monster som gömde sig i de här små oskyldiga kropparna?


 

Jag tror att jag kan urskilja Obbe och Luna, resten är bara ett sött virrvarr


/Pernilla

Av Bondinos Kennel - 28 mars 2012 17:44

Så roligt att så många kommer på lördag och tack Angelica för att du delar med dig av kunskaper om hundmassage - det ser vi och hundarna fram mot.


Tyvärr kan Zana med familj inte delta och Carro som tänkt komma med Doris har inte heller möjlighet. Winston kommer med Magdalena eftersom Britt-Marie har förhinder (son som kommit till SM i hockey i sin åldersgrupp får ju räknas som laga förfall). Echo, Ouintus, Obbe, Leia, Luna och Maya och inte minst mamma Izza kommer med varierande antal familjemedlemmar och det ska bli jättekul att se er alla.


Vi ses på Strimmas och Obbes hunddagis "Lathunden", Boforsgatan 5 nära City Pet. Efter tårta och massageundervisning åker vi vidare till Farsta Ridhus för agilityträning för dom som är intresserade. Pernilla - föreslår att vi tar fotograferingen där. Hundarna gör sig ju bättre med naturbakgrund som du påpekade i din kommentar och vi kan ju bara köra en hund i taget på agilitybanan.


Gunilla och Lena har jag inte talat med men självklart vore det roligt om ni vill närvara på denna födelsedag.


Annika

Av Bondinos Kennel - 21 mars 2012 09:12

Uppdatering: Fullbokat! Men man kan fortfarande anmäla sig som reserv.


Jag tror det finns ett fåtal platser kvar till årets RR-Race som går av stapeln den 4 juni. Som jag har nämnt förut så har Izza och valparnas gammelfaster Djungelkattens Superridged Scarlett rekordet och inga andra hundar har väl egentligen varit i närheten av deras resultat. Izza ska vara med om hon får vara fortsatt pigg och busig, det är nog sista chansen för henne i år. Hon kommer nog inte att springa lika fort som hon gjorde förra gången (6, 6 sek) men hon tyckte det var så vansinnigt roligt att döda plastkaninen så det spelar ju faktiskt ingen roll. Luna har ju en 1a på höger armbåge så hon får stå över, men resten av gänget är ju friröntgade och jag är rätt så säker på att de skulle tycka det var väldigt kul att få springa fort fort!


 Först till kvarn gäller! Anmäl er HÄR


  Izza spanar fortfarande efter haren på prispallen


/Pernilla


PS

Izzas kusin Karma har även hon vunnit racet och jag tror hon har kommit på prispallen varje gång hon har varit med, Rätta mig om jag har fel Magda. Här är hon 3a.

Av Bondinos Kennel - 14 mars 2012 07:08

               Valparna fyller 2 år den 1 april och detta ska vi förstås fira. Angelica kommer att vara kalaset huvudtalare och äntligen får vi ta del av hennes kunskaper om hundmassage, det kan vara dags nu när dom börjar bli så åldersstigna.


OBS - firandet sker lite i förväg nämligen på lördag 31 mars kl 14-ca16. Vi samlas på Obbes och Strimmas hunddagis "Lathunden" på Boforsgatan 5 alldeles bredvid butiken CityPet. Efter massagelektion och tårta fortsätter dom som vill med agilityträning i ridhuset. Alla valpar med anhöriga är hjärtligt välkomna. Skriv gärna hur många ni kommer. Pernilla kan du fota - vore kul att ha bilder nu när dom är nästan vuxna.

Annika

Av Bondinos Kennel - 4 mars 2012 09:53

    Det blir allt glesare på lördagsträningen och allt ljusare utomhus. Mitt förslag är att lördag den 10 mars är sista datum för årets träning - vad tycker ni?


Ett annat alternativ är att vi kör blandat, ibland lydnad ibland agilityträning inomhus lördagar för dom som vill 3 helger till. Alternativt kör på med lydnaden om tillräckligt många vill vara med och dela på kostnaden. Som ni märkt har jag dock själv haft en sämre närvaro på sistone och kan inte garantera full närvaro framöver heller - agility kräver ju att jag och Berndt kan köra hinder. Mitt skadade knä börjar nu bli bättre men agility får nog vänta en vecka till minst. Skriv en kommentar om hur ni vill ha det!


Lydnadstävling den 11 mars med start kl 8 och håller på hela dagen. Kan du hjälpa till och i så fall när? Vi behöver skrivare, inropare och någon som räknar protokoll och kollar vaccinationer. Tomas, jag , Nini, Felicia, Ninnin och en av hennes kompisar ska hjälpa till så det är ingen kris men enklare om vi är lite fler.


Om vi håller tidsschemat finns tid för att låta funktionärerna ha en träningstävling efteråt och jag kan åta mig att hålla i detta - om tidsschemat spräcks så får vi avstå.


Hälsningar Annika

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se